2011. február 1., kedd

Félelem

Az ember sok mindentől félhet. Állatoktól, jelenségektől és akár érzelmektől is. Ha valaki az érzelmektől fél, akkor ott valami baj van. Ezt okozhatja rossz példa, vagy rossz tapasztalat. Sajnos vannak olyan emberek, akik hajlamosak korábbi kapcsolataikra építeni, ami nem jó dolog. Nem szabad egy új kapcsolatnál azt gondolni, hogy ő is biztos ugyanolyan gonosz, mint az előző párunk. Persze tudom nehéz megbízni másban, de ha sikerül megvalósítani, azt, hogy ne az előző kapcsolat(ok) alapján közelítsünk az új kiszemeltünkhöz, akkor lehet, hogy nem fogunk csalódni és megismerjük a másikat és az ő tulajdonságait. És kitudja, talán életünk szerelme lesz.:) Pozitívan kell látni a világot még akkor is, ha már csalódtunk egy párszor.

Mi van abban a helyzetben, ha rossz példa miatt félünk belevágni egy kapcsolatba?
Sajnos rossz példa van bőven minden ember előtt. Szerelmes párok, évek óta együtt élő szülők válását lehet látni nap mint nap. Ilyenkor jogosan fordul meg az emberben a gondolat, hogy neki nem kell komoly kapcsolat, mert előbb vagy utóbb úgyis szétmennek - így legalább megkíméli magát egy csalódástól. Viszont ezzel a hozzáállással a jó és örömteli pillanatoktól is megfosztja magát.
Most fel lehet tenni azt a kérdést magunkban, hogy megéri pár jó pillanatért belemenni egy kapcsolatba? A válasz igen. A jó pillanatok nélkül még szomorúbb lenne az életünk. Merjünk kockáztatni. Természetesen benne van a pakliban, hogy nem fog működni és vége lesz, de a szép pillanotért - amik az életben nagyon fontosak és elengedhetetlenek - muszáj vállalni a kockázatot. Érzelmektől félni nem szabad, mert akkor soha nem lehetünk igazán boldogak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése